Warning: Undefined array key "post_type" in /customers/9/7/2/bornekulturugen.dk/httpd.www/wp-content/themes/Divi-child/functions.php on line 32 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/9/7/2/bornekulturugen.dk/httpd.www/wp-content/themes/Divi-child/functions.php:32) in /customers/9/7/2/bornekulturugen.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 696 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/9/7/2/bornekulturugen.dk/httpd.www/wp-content/themes/Divi-child/functions.php:32) in /customers/9/7/2/bornekulturugen.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 704 Warning: Undefined array key "post_type" in /customers/9/7/2/bornekulturugen.dk/httpd.www/wp-content/themes/Divi-child/functions.php on line 32 Plakatkonkurrence | BørneKulturUgen

Plakatkonkurrence

Vinderen blev Rosa-Mynthe fra Randers Lilleskole ud fra temaet “STILLE”

De tre dommer, museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum, kunster Pia Græsbøll Ottesen og kunstkender Claus Ørsted var igen sat på en svær opgave. De endte med tre forskellige, tog en fra og havde så to meget forskellige tegninger tilbage. En med meget faste streger og en med mere flydende streger.

Så gik snakken om, hvad er en god tegning til en plakat og om de skulle vælge ud fra, hvad de plejer eller skulle de vove pelsen og prøve noget helt nyt, fortæller koordinator Lisbeth Nielsen. De vovede pelsen og valgte en ikke-traditionel tegning med et meget poetisk udtryk.

Tegningen forholder sig drømmende og poetisk til temaet ” STILLE” og tilfører noget nyt og originalt til plakatrækken. Plakater fra alle årene kan ses i kælderen på Randers Bibliotek.

Tegningen er udført med flere eksperimenterende teknikker. Vådt i vådt og decoupageelementer.

Dommerne var enige om, at det var svært at sætte ord på tegningen, hvilket er godt, da det giver plads til fortolkning for betragteren.

Der er den optimale stilhed i vand. Er drengen på vej op eller ned eller flyder han, befinder han sig i et limbo?

Vinderen er Rosa-Mynthe Kristoffersen 11 år fra Randers Lilleskole. Rosa-Mynthe har tegnet i klassen efter en fælles snak om at være stille.

Rosa-Mynthe fortæller om sin tegning, at drengen er nede i vandet. Han er hverken på vej op eller ned, han er bare i vandet. Rosa-Mynthe kan godt lide at tegne drenge og hun vidste med det samme, at hun ville tegne noget med vand, fordi der er stille i vand.

Vandet har Rosa-Mynthe malet med vandfarve og dryppet salt og sprit på, hvilket gør vandet levende. Drengen er malet med fedtfarver og tangen og drengens badebukser er klippet ud af tapet. Rosa-Mynthe syntes, det er hyggeligt at tegne og har som lille vundet et Happy Meal i en tegnekonkurrence. Rosa-Mynthe spiller fodbold i sin fritid. Hun er lige startet i AaB-Fodboldklub i Aalborg, hvor hun bliver kørt op tre gange om ugen for at træne.

De 500 kr. vil Rosa-Mynthe bruge på noget hyggeligt til klassen.

Vindere gennem tiderne