Plakatkonkurrence

Det sagde dommerne om de indsendte tegninger:

Vi har modtaget 93 tegninger, det er langt færre end vi plejer at modtage. Dommerne var imponeret over de mange forskellige bud, der var på teamet ”Drømmer om”. Det var den personlige drøm ex. At komme ud i rummet, at få en hundehvalp, om at blive en berømt stjerne. Der var drømme for verden, væk med corona, fred og lighed og der var tegninger af politiske drømme om black life matters – altså den indre og den ydre drøm var repræsenteret i tegningerne.

Mange fantastiske tegninger med gode fortællinger, men desværre var farverne for lyse i mange af tegningerne og flere havde skrevet drømmene med bogstaver ind over deres smukke tegning. Når det er tegninger til plakat, skal de være i klare stærke farver og ingen skrift, så den står klart på afstand, sagde de 3 dommere museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum, kunstmaler Pia Græsbøll Ottesen og kunstkender Claus Ørsted enstemmigt.

Det sagde de om vinder-tegningen:

Tegningen er smukt lavet med stærke farver, tegneren har haft mod til at prøve forskellige teknikker af. Der er brugt tusch, vandfarve og akryl. Akryl til at lave stjerneuniverset . Figuren, pigen står skarpt i et sammenflydende univers. Tegningen sætter fantasien i gang og der er plads til individuelle drømme. Der er plads til spørgsmål og undren.

Det er som om pigen falder ind i en drøm eller ud af en drøm. Hun falder af jorden eller månen, men hun falder ikke ned i et hul. Drømmen er en fortabelse, som i Alice i eventyrland. Det koster at gå efter sin drøm, man satser noget ved at forfølge sin drøm.

Dejligt at det ikke er en kliche fyldt tegning, den er åben til verden til fortolkning på egne drømme.

Tidligere vindere